החלטה בתיק עמ"מ 3208/05

: | גרסת הדפסה
עמ"מ
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון
3208-05
26.10.2005
בפני :
סא"ל שלומי כוכב

- נגד -
:
התובע הצבאי
:
מחמד וליד אחמד אבו ערה
החלטה
  1. המפקד הצבאי הורה בצו כי המשיב הנ"ל יוחזק במעצר במשך שלושה חודשים, עד תאריך 25.12.05, בגין היותו פעיל פח"ע אשר לו כוונות לביצוע פיגועים חמורים. המשיב הובא בפני כבוד השופט רס"ן מנחם ליברמן, לצורך ביקורת שיפוטית על הצו. השופט החליט לקצר מהותית את המעצר, עד תאריך 25.11.05. על החלטה זו בא ערעור התביעה, לו הנני נדרש כעת.
  1. החלטת השופט קמא            
    החלטת השופט קמא עוסקת בעיקר בשני נושאים. הנושא הראשון עניינו הדרישה של הצו בדבר מעצרים מנהליים (הוראת שעה) מספר 1226 בסעיף 4 (א), כי הביקורת השיפוטית בערכאה ראשונה בעניינו של עצור מינהלי, תחל תוך 8 ימים מיום המעצר. השופט קמא קובע כי קיומו של "דיון דחייה", דהיינו דיון שבו השופט רק מודיע לעצור כי הביקורת השיפוטית נדחית למועד אחר, אין בו כדי לעמוד בדרישות הדין. מאחר שבעניינו של המשיב  אכן התקיים "דיון דחייה" שכזה, ורק כעבור זמן מה הובא המשיב לביקורת שיפוטית מהותית בפני השופט קמא, הרי שנגרם למשיב עוול, וזו נקודה שיש לשקול, כאשר מחליטים אם לאשר את מעצרו.

              הנושא השני הוא הבסיס למעצר המנהלי של המשיב. כאן כותב השופט קמא   כי:
"במקרה הנוכחי מוחזק העצור כארבע שנים בהתבסס על חומר אשר נאסף לפני כחמישים חודש, ואשר על פיו עולה חשד ממשי שהעצור התכוון לבצע פיגוע התאבדות. [...]     
לאחר עיון בחומר החסוי אשר הוצג בפניי ובהתחשב בעדכניות שלו, בהתחשב בתקופת מעצרו של העצור, ובעובדה כי נגרם לו עוול כפי שצוין בהרחבה לעיל, הגעתי למסקנה כי לא יהיה ניתן להאריך את מעצרו של החשוד פעם נוספת ללא שיוצג חומר חדש ומשמעותי אשר יכול להמשיך ולבסס את מעצרו.   
לנוכח האמור אני מקצר באופן מהותי את צו המעצר אשר נחתם בעניינו של העצור כך שיעמוד על חודשיים, ויסתיים ביום 25.11.05."

א

ב

ג

ד

ה

ו

ז

3.    תמצית טיעוני הצדדים           
בערעור טען התובע הצבאי כי למשיב לא נגרם כל עוול בכך שהתקיים דיון דחייה, שכן מלוא החומר החסוי הונח בפני בית המשפט. אף אם נגרם לו עוול, אין להעניש על כך את הציבור שלא חטא, בכך שישוחרר אדם המסכן את הציבור. התובע ציין כי מדובר במי שהתכוון לבצע פיגוע התאבדות, והוא עדיין מסוכן למרות תקופת המעצר הממושכת.            
הסנגורית הדגישה כי תקופת המעצר ממושכת מאוד, בת 4 שנים. לטעמה, לא ניתן לקבוע כי המשיב מסוכן כיום לציבור, על סמך ראיות המראות שלפני 4 שנים הייתה לו כוונה לבצע פיגוע התאבדות. לטענתה יש צורך בחומר חדש מהותי על מנת להצדיק מסקנה כי עדיין נשקפת סכנה מן המשיב.

  1. דיון

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>